11. Noćni maraton – obaveštenje

Dragi trkači,

Ovih dana smo od vas primili puno poruka. I sve su sa istim pitanjem. Da li je Noćni maraton odložen? Da, znamo da ništa nema na sajtu, znamo da ništa nema ni na FB-u. Razlog za to je što Noćni nije niti odložen niti otkazan.

OSTAJE PLAN DA SE NOĆNI ODRŽI 27.6.

Svesni smo da su mnoge, ili skoro sve, trke koje su zakazane za ovaj period sezone odložene za neke kasnije datume, a neke, na žalost, skroz otkazane. Mi se, a mislimo sa pravom, nadamo da se slična sudbina neće desiti Noćnom maratonu. Praktično smo sigurni da će tog 27.6. uslovi za održavanje skupova na otvorenom biti takvi da ih Noćni maraton bez problema može ispuniti. Međutim, kako zakonski okviri danas nisu na našoj strani, nadamo se da će promene uslova se desiti na vreme da stignemo da obavimo finalne pripreme i da dobijemo na vreme dozvolu od MUP-a.

Iz tog razloga sa radošću pozivamo sve vas koji planirate da trčite naš i vaš Noćni maraton (naravno, bilo koji trku) da se i prijavite (https://trka.rs/event/176/) što pre. To će nama, organizatorima, puno značiti i veoma olakšati završne pripreme. Što se tiče uplate startnine, sa time nemojte još žuriti. Majska cena od 2250 dinara će sigurno ostati bar do 15. juna. Takođe, i prijave će biti duže otvorene. Bar do 23. juna.

Takođe pozivamo sve koji su se prijavili (veliko hvala na poverenju), kao i sve vas koji se tek prijavljujete da obavezno popunite polje “Lični rekord”. Međutim, u njemu nemojte upisati vreme ličnog rekorda, nego vreme koje očekujete da ćete ići na trci. Razlog za to je potencijalni start po zonama. Time bi se izbegla gužva na startu, a samim tim i smanjila šansa zaraze (za koju mi mislimo da je zanemarljiva, jer ne bi organizovali trku i izlagali sve opasnosti), ali i povećala šansa da nam MUP lakše odobri trku (jer MUP tako ne mora da misli). Za start po zonama nije još doneta odluka (tako da se ne zna vremensi raspon zona), ali ovi podaci nam trebaju da budemo spremni. Molimo vas da tu budete maksimalno iskreni, jer je uvek lakše trčati sa trkačima koji su približno vaših sposobnosti.

Sa sigurnošću da se vidimo na trci

Organizatori prvog i pravog Noćnog u regionu