Staza 9. Noćnog maratona

Staza 9. Noćnog maratona se nije bitno menjala u odnosu na prethodne godine. Start sve tri trke je na stadionu iza fudbalskog gola koji je bliže keju i Dunavu. Trči se u suprotnom smeru kazaljke na satu. Po izlasku sa stadiona i kompleksa sportskih terena, skreće se desno na asfaltni put koji vodi do ulice Dr Zorana Đinđića. Na kraju ulice se skreće desno na pešačku stazu koja je paralelna sa Bulevarom cara Lazara. Po izlasku na kej, opet se skreće desno na biciklističku stazu kojom se trči sve do okreta. Kod okreta se prelazi na tartan stazu i trči se sve vreme u suprotnom smeru do kraja tartana. Na kraju tartan staze se skreće levo na biciklističku stazu koja je paralelna sa Bulevarom cara Lazara. Kada se dođe do ulice Dr Zorana Đinđića, skreće se levo prema stadionu. Na oko 3/4 ulice Dr. Zorana Đinđića se skreće desno u ulicu Dr. Ilije Đuričića*, potom levo u ulicu Vladimira Perića Valtera sve do male studentske menze, gde se ponovo ulazi na stadion. Pri ulasku u stadion, skreće se desno i trči u smeru suprotnom kazaljke na satu. Minimaratonci odmah ulaze u zonu cilja, dok polumaratonci i maratonci trče 3/4 kruga i ulaze u zonu cilja na kraju trećeg, odnosno šestog kruga.

Broj krugova po trci

  • Maraton 6 krugova
  • Polumaraton 3 kruga
  • Minimaraton 1 krug

Takmičari skreću u zonu cilja samo u poslednjem krugu svoje trke. Polumaratonci u trećem krugu, a maratonci u šestom. Pogledajte skicu za bolje razumevanje staze.

Na stazi je potrebno vidno pokazati startni broj sudijama na okretima ili kad to od takmičara bude zatraženo. Svako skraćivanje staze vodi ka diskvalifikaciji. Za ostatak pravila pročitajte pravilnik  Noćnog maratona.