06.04.2016.

Podržite Noćni maraton u Novom Sadu

Podržite Noćni maraton

Noćni maraton je trka koja stabilno raste i ima veliku posećenost, kako od strane takmičara iz Srbije, tako i iz inostranstva. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku da predstavite svoju kompaniju, brend, proizvod ili uslugu. Podržite Noćni maraton, postanite sponzor.

Brošura za sponzore – 7. Noćni maraton

Kontakt

Kontaktirajte nas za više detalja.

 Noćni Maraton

Copy of 5nm7

Noćni maratoni su prava retkost u Evropi i svetu. Proteklih godina u Srbiji, maratonsko i rekreativno trčanje doživljavaju ekspanziju i to zahvaljujući masovnim medijima, internet forumima, sajtovima i sportsko-rekreativnim klubovima. Noćni maraton se samim tim nametnuo kao potreba da se upravo i tim novim trkačima omogući da učestvuju u nečemu nesvakidašnjem. Rodila se atraktivna i potpuno originalna ideja za ove prostore, organizacija najizazovnije od svih atletskih trka – maratona i to noću. Noćni maraton predstavlja zabavan način da se omladina aktivno uključuje u rekreaciju.

Podržite Noćni maraton

Noćni maraton je svojim postojanjem, to je sasvim sigurno, ucrtao Novi Sad  na maratonsku mapu sveta i realno je očekivati da će u narednim godinama broj  trkača-stranaca sve više rasti. Maratonski turizam je nezaobilazna stavka u turističkoj ponudi velikih gradova. Ovakvi događaji, u gradovima u kojima su se ustalili kao tradicija, privlače desetine hiljada posetilaca za vreme trajanja događaja, kako trkača, tako i pratećeg osoblja ekipe (stručni timovi, navijači, …). Najbolji primer je Beč, na čijem maratonu iz godine u godinu učestvuje preko 30.000 trkača. Novosadski kej nudi fantastičan potencijal kao staza za održavanje ovakvog događaja. Lepota obale, mostovi, pogled na tvrđavu, to su sve aduti kojima se malo koji grad može pohvaliti. Podunavski gradovi, Beč i Budimpešta, su već sada organizatori velikih evropskih maratona, a u tome upadljivo koriste potencijal koji im nudi Dunav. Zašto se u tu grupu gradova ne bi svrstao i Novi Sad?

Činjenica je da je građanstvo distancirano od atletike i atletske staze zbog predrasude elitizma u bavljenju atletikom, zato želimo da približimo trčanje kao bazični sport i zabavu. Noćni maraton promoviše zdrav način života kroz aktivno bavljenje sportom kao i popularizacija rekreativnog sporta u Novom Sadu i regionu. Krajnji cilj je da pokažemo da nije potrebno mnogo da bi bio zdrav i da sport nije privilegija profesionalaca već je dostupan svima.

IMG_9463

Održavanjem Noćnog maratona u Novom Sadu treba da podstaknemo društveno i sportsko oživljavanje lokalne zajednice, kako preko samih učesnika trke, tako publike i volontera bez kojih ova manifestacija ne bi bila potpuna.

Kontakt:  kontakt@nocnimaraton.rs